De aanpak

 

Het intakegesprek: Waar wil je mee aan de slag?

Tijdens het intakegesprek bespreken we in detail wat jij verwacht van de coaching en wat je aan het einde van het traject wilt hebben bereikt. Oftewel, naar welke nieuwe situatie wil jij toewerken? Als we dat helder voor ogen hebben gaan we dieper in wat op dit moment jouw obstakels zijn om dat doel te bereiken. We kijken daarbij onder meer naar je gedragingen, je emoties en je gedachten, maar ook naar wat jou zin geeft in het leven. Datgene wat je het meest belemmert om je nieuwe situatie of doel te bereiken wordt het hoofdonderwerp van ons coachingstraject.


Zien we het zitten met elkaar?

Het intakegesprek is ook bedoeld om te verkennen of we met elkaar in zee willen. Coaching is een persoonlijk proces en het is daarom belangrijk dat we beiden het vertrouwen voelen om het coachingstraject met elkaar aan te gaan.

Afspraken en tarieven particulieren

Tijdens de intake bespreken we verder zaken als het aantal te verwachten sessies, de frequentie daarvan en hoe we met elkaar communiceren. Voor het intakegesprek van ca. 1- 1,5 uur betaal je een kennismakingstarief van € 60,- incl. locatiekosten en btw.  
De coachgesprekken die volgen duren een uur en kosten € 90,- incl. locatiekosten en btw. 

De coachsessies: de 3 B's

Tijdens de coachgesprekken houden we jouw hoofddoel scherp in het vizier en is er tegelijk ruimte voor het proces van jouw verlies. De basis van onze gesprekken vormen de 3 B’s: Bewustworden - Bekwamen - Bekrachtigen. De methodieken en werkvormen die ik inzet zijn altijd persoonlijk op jou afgestemd. 

 

Bewustworden

Als je iets in je huidige situatie wilt veranderen is het belangrijk dat je weet wat je in die situatie precies doet (of niet!) en hoe je omgeving daarop reageert. Het is ook waardevol om stil te staan bij wat je op zo'n moment denkt, voelt en fysiek ervaart. Door zo in de spiegel te kijken word je je  bewust van je huidige gedrag. Dat is vaak  een eyeopener en soms confronterend, maar altijd het startpunt van elke gewenste verandering.

Bekwamen

Om je doel (je gewenste situatie) te bereiken werk je aan aangepast of nieuw gedrag. Ik help je om je daarin te bekwamen met behulp van diverse werkvormen en technieken. Tijdens de sessies praten we, maar breng ik je ook graag in beweging, soms zelfs letterlijk! Tussen de gesprekken door ga je thuis aan de slag met doelgerichte oefeningen en opdrachten. Zo ben je zelf actief bezig met het proces en haal je het meeste uit je traject.

Bekrachtigen

Verandering kost tijd. Daarom zoeken we gedurende het coaching traject steeds naar de juiste concrete hulpmiddelen en handvatten voor jou om het geleerde te bekrachtigen in de praktijk. Daarmee kun je je nieuwe gedrag en vaardigheden ook ver na afloop van het traject vasthouden en zelf verder ontwikkelen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een onderhoudsgesprek in te plannen om de punten weer op de 'i' te zetten. 

 

Wil je weten wat mijn aanpak voor jouw situatie kan betekenen? Neem dan gerust even contact op.